SUKCES PALUCHÓW GŁOGOWSKICH

Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska” w Głogowie  Małopolskim posiada wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu działalności handlowej i produkcyjnej. Spółdzielnia prowadzi 10 placówek handlowych oraz piekarnię, w której tradycyjnymi metodami produkowane są wyroby na naturalnych składnikach. Jednym z licznych produktów wypiekanych przez spółdzielnię są Paluchy Głogowskie, które prócz uznania na rodzimym podwórku – wśród mieszkańców Głogowa Młp. i okolic, zostały także utytułowane na arenie wojewódzkiej.


Prócz wspomnianych paluchów, piekarnia piecze chleby zwykłe i smakowe, bułki, rogale, bagietki oraz całą gamę wyrobów słodkich – od ciasteczek suchych, po serniki, makowce i pierniki. Natomiast Paluchy Głogowskie, wypiekane są w pięciu smakach: z kminkiem, makiem, czarnuszką, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Receptura Paluchów opracowana została według starego przepisu Babci Janiny i zawiera wyłącznie naturalne składniki. Paluchy Głogowskie są pyszną przekąską zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Smakują  bez żadnych dodatków, jak i  w połączeniu z dipami, sosami, barszczykiem, miodem czy napojami.

Wyroby piekarni cieszą się dużym uznaniem wśród konsumentów. Można je nabyć w większości sklepów na lokalnym rynku, dostarczane są do szkół i przedszkoli oraz przekazywane potrzebującym organizacjom pozarządowym na terenie Gminy.

Dobre produkty należy promować, stąd decyzja o zgłoszeniu Paluchów Głogowskich do konkursu „Smaczne bo Podkarpackie”. 23 września br., w Centrum Kongresowo Wystawienniczym G2Arena, odbył się Podkarpacki Kongres Spożywców, na którym zaprezentowana została pełna oferta Piekarni Głogowskiej. Stoisko cieszyło się dużym zainteresowaniem wśród uczestników i zaproszonych gości. Paluchy Głogowskie otrzymały Certyfikat „Smaczne bo podkarpackie”.

Finał Konkursu odbył się 29 października br., w pięknej scenerii Zamku w Baranowie Sandomierskim. Kapituła Konkursu nagrodziła Paluchy Głogowskie pierwszym miejscem, przyznając Wyróżnienie, które odebrała Prezes Zarządu Spółdzielni – p. Bogusława Czachor.

Wyróżnienie oraz Certyfikat, stanowią nagrodę dla Gminnej Spółdzielni „SCH” w Głogowie Młp., a posiadany przez nie znak “Smaczne bo Podkarpackie” stanowi potwierdzenie dla konsumentów, że Paluchy Głogowskie spełniają wymagania najwyższej jakości handlowej, sanitarnej i  zdrowotnej, potwierdzone rekomendacjami Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej oraz Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Rzeszowie.

Warto smakować i promować Paluchy Głogowskie, które ze względu na swoje walory są wizytówką naszego regionu.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.
Skip to content